Nights.ro Awards – premiile dedicate muzicii electronice
    

      

Anul 2003 a fost unul revolutionar pentru industria muzicala electronica din Romania, deoarece Nights.ro a avut curajul sa creeze primele premii dedicate exclusiv acestui gen. Acest curent fiind intr-o continua dezvoltare, aveam nevoie de un astfel de clasament, pentru a putea premia valorile muzicii de dans.

 

 

Nights.ro Awards inseamna o campanie de votare ai caror participanti sunt cei care formeaza “viata de noapte”, iesind in mod constant la evenimentele dedicate muzicii electronice din intreaga tara, fiind, in acelasi timp, si un eveniment important, materializat atat intr-o decernare de premii, cat si intr-o noapte lunga dedicata muzicii de club. Invitatul special este, conform voturilor exprimate, in primul rand, cel mai bun DJ roman, la care se adauga atat nume noi ale scenei din Romania, cat si DJ straini. Acesta este singurul eveniment menit sa premieze, in fiecare an, valorile din industria muzicii electronice din Romania, acordand si alte premii internationale. Conceptul din spatele acestei manifestari este unic in Romania, deoarece nimeni nu a mai incercat ceva similar pana in prezent. Pentru ca lucrurile sa decurga profesionist, s-a luat drept model practicile mai multor prestigioase publicatii de profil din strainatate, precum Mixmag, DJ Mag sau IDJ, toate organizatoare de evenimente similare in Marea Britanie, dar cu reprezentativitate la nivel global.

Kenny Larkin @ Nights.ro Awards 2009  Ame @ Nights.ro Awards 2007

Plump DJs @ Nights.ro Awards 2005 – Kristal Glam Club

2003 a fost anul de debut al acestui eveniment, culminand cu o petrecere care i-a avut ca invitati pe Hybrid. 15 februarie 2003 a fost data la care World Trade Plaza din Bucuresti a fost asaltata de 1500 de persoane curioase sa afle rezultatele premiilor. Locul I a fost ocupat de Rhadoo, iar la categoria Ascensiunea Anului, Livio s-a clasat pe primul loc in top. Fiind un succes incontestabil, acest gen de eveniment a continuat si in 2004, show la care a participat artistul James Holden. Rhadoo si-a mai adaugat inca un titlu de Cel mai Bun DJ Roman, iar Ascensiunea Anului a fost Demos. Daca in 2003 prezentatorul a fost George Vintila, de aceasta data Liviu Stanciu a fost gazda serii.

 

 

Nights.ro Awards 2010

 

Anul 2005 a venit cu noi nume, insa Rhadoo si-a pastrat titlul de Cel Mai Bun DJ Roman, iar tanarul Raresh a castigat locul I la categoria Ascensiunea Anului. Organizat in Kristal Glam Club din Bucuresti, Nights.ro Awards 2005 a fost impartit pe doua zile. Prima, de pe 4 februarie 2005, a reprezentat un balotaj al primilor patru DJ, conform voturilor online. Astfel, a fost implementat un sistem de votare la fata locului, de tipul exit poll. A doua parte a premiilor a avut loc pe 12 februarie. Spre deosebire de anul 2004, numarul participantilor a fost aproape dublu, ajungand la aproximativ 3000 de persoane, probabil atrasi si de cei de la Plump DJs. Si in 2006, Kristal Glam Club a gazduit decernarea premiilor Nights.ro, care a avut loc pe 24 februarie 2006. La acest eveniment au participat mai bine de 1500 de persoane, show-ul fiind deschis de catre The Model. De festivitatea de decernare a premiilor s-au ocupat Wanda (Radio Deea) si VJ Andrei (TVKlumea). De aceasta data, Rhadoo a fost surclasat de catre Pagal, Ascensiunea Anului fiind castigata de catre Adrian Eftimie, la mare lupta cu Vania. Pentru ca vremurile se schimba, si muzica trece prin schimbari de “look”, astfel ca invitatul a fost exact pe masura evenimentului: Basti Schwarz (Tiefschwarz).

 

Rhadoo @ Nights.ro Awards 2003  Nights.ro Awards 2010

 

Premiile Nights.ro din 2007 au strans mai bine de 2000 de participanti in clubul Bamboo din Capitala. Cosmina Pasarin a fost gazda evenimentului, ajutata fiind, la fiecare categorie in parte, de catre un reprezentant al unei companii implicata direct in industria muzicala electronica din Romania. Decernarea premiilor a avut loc intr-o vineri, pe 16 martie 2007, si a adaugat noi premii in palmaresul artistilor, DJilor si promoterilor. Raresh, ascensiunea anului 2004 a primit premiul pentru Cel Mai Bun DJ Roman in 2006, urmat de Adrian Eftimie. La categoria Ascensiunea Anului, DJ Andi a ocupat prima pozitie a topului. Autorii Hitului Rej, Ame, au fost invitatii speciali ai evenimentului din 2007. In 2008, aceeasi prezentatoare fermecatoare, Cosmina Pasarin, i-a inmanat din nou premiul pentru cel mai bun DJ lui Raresh, votat de peste 2000 de oameni in aceasta ipostaza, pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul s-a desfasurat pe 28 martie 2008 la World Trade Plaza – Sofitel din Capitala, unde alaturi de Raresh a mixat invitatul strain Samim, autorul piesei Heater. Artistul de la Get Physical Music a fost acompaniat live la percutie de catre Miguel Torro, in timp ce in lounge warm-up-ul a fost asigurat de catre Faster si Narcissa de la agentia Forward. Cel mai bun DJ debutant a fost desemnat Roby, care l-a surclasat pe El Cezere in acest clasament, deopotriva important, premiat de DJSuperStore cu produse pentru DJ.
În 2009, îcepând cu workshop-ul din timpul zilei, continuând apoi cu decernarea premiilor şi petrecerea în sine şi, la final, celebrarea cu un after-hours de excepţie, Nights.ro Awards a acoperit un interval de aproximativ 20 de ore de petreceri, demonstraţii, prezentări şi seminarii legate de industria clubbing şi de muzica electronică şi de dans.


Workshop-ul organizat în timpul zilei a reprezentat o premieră pentru Bucureşti, o iniţiativă a Nights.ro de a populariza şi educa publicul interesat de secretele meseriilor de DJ şi producător muzical. Astfel, cei prezenţi au avut ocazia să asiste la o demonstraţie a lui Raoul Russu pe mixerul Ecler EVO5 şi să testeze echipamentele profesionale expuse la standul magazinului DJSuperStore. De asemenea, The Model a susţinut un discurs excelent de bine documentat în care a evidenţiat elementele de bază care sunt necesare pentru construcţia unei producţii muzicale de calitate. Pe toată durata workshop-ului atmosfera a fost întreţinută de DJ-ii amatori selecţionaţi în prealabil pe nights.ro, care au mixat seturi de house, minimal, techno şi trance cu mai multe sau mai puţine emoţii. Câştigătorul Tony, un DJ care a venit special din Craiova pentru a participa la eveniment, a dovedit cea mai mare stăpânire de sine, o selecţie muzicală adecvată şi o tehnică bine exersată.

Negru & Ame @ Nights.ro Awards 2007 – Bamboo Club

Nights.ro Awards 2010 - cu siguranta un eveniment de succes, la care au luat parte peste 1.300 de participanti. Un eveniment care s-a bucurat de participarea lui Valentino Kanzyani, considerat fondatorul miscarii techno din Slovenia.

 

In deschiderea serii a mixat tanara speranta Aeromaschine, un warm-up construit atent, cu precadere de pe placi, Alin demonstrand tuturor ca, desi are doar 19 ani, are o vasta cultura muzicala la baza. Dupa decernarea premiilor, prezentata de gazda obisnuita, Cosmina Pasarin, in pupitru a intrat ocupantul pozitiei secunde in clasamentul Nights.ro - DJ Optick, cu un set energic. Dupa aproximativ o ora si 30 de minute, la platane a trecut invitatul special, Valentino Kanzyani, care a mixat pana dimineata cu clubul arhiplin, cu foarte multi prieteni de-ai lui in pupitru si pe ring, pe scurt, "muzici foarte fine pentru gusturi alese".

Intro Valentino Kanzyani @ Nights.ro Awards 2010 – Kristal Glam Club

Nu ne ramane decat sa uram success tuturor nominalizatilor pentru editia din acest an, iar daca doriti sa aflati impreuna cu noi cine sunt castigatorii Nights.ro Awards 2010, va invitam sambata, 5 februarie 2011 la Kristal Club Bucuresti.